Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content
Woman with in one hand a map and in the other hand a cup of coffee

Kapitaalverzekering

Of sparen nodig is, hangt af van jouw specifieke situatie. Vergeet niet dat later sneller komt dan je denkt. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het regelen van je financiële toekomst.  Hoe jonger je begint, hoe meer je kunt sparen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je toekomstige financiële zekerheid te regelen. Een van deze mogelijkheden is het afsluiten van een kapitaalverzekering. Kapitaalverzekeringen lenen zich uitstekend voor het mogelijk maken van die speciale dromen en plannen waar je al jaren naar uitkijkt! Bij een kapitaalverzekering betaalt de verzekeraar namelijk een vooraf afgesproken bedrag uit, op voorwaarde dat de verzekerde op de einddatum van het verzekeringscontract nog in leven is. Je kunt ervoor kiezen dat de uitbetaling niet via één grote som, maar via een vast periodiek bedrag uitgekeerd wordt. 

Je kunt ook met een ander doel voor ogen een kapitaal opbouwen, bijvoorbeeld om je hypotheek vervroegd af te lossen, of voor de studie van de kinderen. Financiële zekerheid voor je toekomst kan je op meerdere manieren bereiken. Het helpt daarbij om een duidelijk doel voor ogen te hebben zodat je het product kan kiezen dat het beste hierbij past.

Bij Vidanova Life kun je terecht voor de navolgende kapitaalverzekeringen:

Kapitaalverzekering met premierestitutie bij overlijden

Het kapitaal wordt bij in leven zijn van de verzekerde op de einddatum uitgekeerd. Bij eerder overlijden van de verzekerde wordt de som van de gestorte netto premie uitgekeerd.

Kapitaalverzekering met spaardeelrestitutie bij overlijden

Het kapitaal wordt bij in leven zijn van de verzekerde op de einddatum uitgekeerd. Bij eerder overlijden van de verzekerde wordt de som van de spaarpremie, inclusief opgebouwde intrest, uitgekeerd.

Man and woman are inside a house. The man holds the woman in his arms and they're smiling at each other
Old man and young man are playing chess

Kapitaalverzekering bij Leven

Het kapitaal wordt bij in leven zijn van de verzekerde op de einddatum uitgekeerd.

Kapitaalverzekering op vaste termijn

Het kapitaal wordt onafhankelijk van het in leven zijn van de verzekerde, op de einddatum uitgekeerd. 

SparMAS

SparMAS is een kapitaalverzekering bestaande uit twee opties namelijk:

Optie A. Het kapitaal wordt bij in leven zijn van de verzekerde op de einddatum uitgekeerd. Bij eerder overlijden van de verzekerde wordt de som van de spaarpremie uitgekeerd.

Optie B. Het kapitaal wordt onafhankelijk van het in leven zijn van de verzekerde, op de einddatum uitgekeerd. 

 

Studieverzekering

De verzekering wordt op het leven van een volwassene (meestal een ouder van het kind, maar kan ook bijvoorbeeld een opa of oma zijn) afgesloten. Het kapitaal wordt afhankelijk van het in leven zijn van het kind, op de einddatum (meestal de 18de verjaardag van het kind of later om de studieschuld van het kind af te lossen) uitgekeerd. Een andere bestemming van het kapitaal is ook mogelijk indien het kind niet gaat studeren. Vidanova Life biedt hierbij de mogelijkheid om het kapitaal in termijnen te ontvangen.

Mocht degene die de verzekering voor het kind heeft afgesloten komen te overlijden, zal de Vidanova Life de verdere premies betalen, zodat het volledig bedrag verzekerd blijft (de verzorgingsclausule). Een tweede extra dekking op de studieverzekering is de premievrijstelling bij invaliditeit. Mocht de verzekeringnemer voor meer dan 65% invalide raken, ook dan zal Vidanova Life de verdere premies betalen.

Woman holding a bill while working on a calculator. In front of her is a laptop
Man, woman, son and daughter are sitting on the couch. The son holds a bowl of popcorn

Gecombineerde verzekeringen

De gecombineerde verzekering wordt samengesteld uit de voordelen van zowel de kapitaalverzekering als de overlijdensverzekering. Met de gecombineerde verzekering bescherm je jouw familie voor financiële moeilijkheden die kunnen ontstaan als je zou komen te overlijden terwijl je tegelijkertijd spaart of reserves opbouwt voor je pensioen. Vidanova Life betaalt een kapitaal (die eventueel omgezet kan worden in een periodieke uitkering) als je nog in leven bent en een kapitaal indien je komt te overlijden. De gecombineerde verzekering kan op talloze manieren samengesteld worden. Je kiest zelf de verhouding tussen de bedragen die worden uitbetaald bij overlijden of bij leven.

Wil je je oriënteren op de mogelijkheden? Onze adviseurs helpen je graag.

Wil je je oriënteren op de mogelijkheden?

Maak hier direct een afspraak.
Afspraak maken

Wil je meer weten over hoe je kan zorgen voor een financieel vangnet?

Onze adviseurs helpen je graag.
Aanvraag Offerte

Heb je vragen? Wij kunnen je helpen! Heb je vragen? Wij kunnen je helpen!

Is een levensverzekering hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering?

Nee. Levensverzekeringen zijn de algemene term (overkoepelende naam) voor alle verzekeringen die draaien om het leven en de dood van de mens. Een overlijdensrisicoverzekering is één van de vormen van levensverzekeringen die er zijn.

Heeft een levensverzekering altijd een einddatum?

Dit hangt af van het doel van de verzekering. Een levensverzekering kan met einddatum en levenslang worden afgesloten. 

Kan ik mijn levensverzekering jaarlijks verhogen?

Ja, dit is mogelijk. Je dient wel rekening mee te houden dat je jaarlijks de benodigde medische formulieren moet invullen.

Veel Gestelde Vragen