Skip To Keyboard Navigation Skip To Main Content

Heb je vragen? Wij kunnen je helpen! Heb je vragen? Wij kunnen je helpen!

Hoeveel kost een verzekering?

Dit is onder andere afhankelijk van het soort verzekering, je leeftijd op moment van afsluiten van de verzekering, hoogte van het kapitaal dat je wilt verzekeren en de termijn die je kiest om je premie te betalen.

Moet ik ingezetene te zijn om een levensverzekering af te sluiten?

Nee. Zowel ingezetenen alsmede niet-ingezetenen kunnen een levensverzekering afsluiten bij Vidanova Life. Wel zijn er enkele officiële documenten (conform de CBCS richtlijnen) die de niet-ingezetene dient te overleggen bij het aanvragen van een levensverzekering.

Kan ik een levensverzekering afsluiten voor mijn buurman?

Om een levensverzekering af te sluiten voor iemand anders dan uw familieleden dient in principe een logisch verband te bestaan (denk hierbij aan werkgever-werknemer).

Wanneer wordt mijn verzekering premievrij?

Een verzekering premievrij maken betekent stoppen met betalen van de premies. Om dit te kunnen doen dient de verzekering waarde te hebben opgebouwd. Dit geldt voor voornamelijk kapitaalverzekeringen.

Is een levensverzekering hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering?

Nee. Levensverzekeringen zijn de algemene term (overkoepelende naam) voor alle verzekeringen die draaien om het leven en de dood van de mens. Een overlijdensrisicoverzekering is één van de vormen van levensverzekeringen die er zijn.

 

Heeft een levensverzekering altijd een einddatum?

Dit hangt af van het doel van de verzekering. Een levensverzekering kan met einddatum en levenslang worden afgesloten. 

 

Kan ik mijn levensverzekering jaarlijks verhogen?

Ja, dit is mogelijk. Je dient wel rekening mee te houden dat je jaarlijks de benodigde medische formulieren moet invullen.

Is een SparMAS verzekering voordeliger dan een ‘normale’ kapitaalverzekering met restitutie van de som van de premies of kapitaalverzekering op vaste termijn?

Alle drie de producten kunnen je helpen je doel te bereiken. Het verschil zit in het rendement en je inleg. Bij een SparMAS verzekering is je inleg minimaal ANG 100,– en maximaal ANG 250,– per maand met een lager rendement dan de ‘normale’ kapitaalverzekering. Bij een normale kapitaalverzekering kun je een zelf een kapitaal kiezen en een beschikbare premie.  De SparMas is er om inleg van kleinere bedragen aantrekkelijk te maken, bij hogere inleg is het verstandig verschillende offerte op te vragen